0
More

    Sağlık Yönetimi Nedir?

    /

    /

    Sağlık Yönetimi Nedir? Kamu ve özel hastanelerde çalışabilecek niteliklere sahip yöneticilere duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır.

    Sağlık Yönetimi Nedir?

    Sağlık hizmetlerinin gelişmesi ile birlikte talebin de artması, hastane imkanlarının verimli bir şekilde hastalara sunulması konusundaki organizasyonu önemli hale getiriyor. Sağlık yönetimi bölümlerinden yetişen uzmanlar, kamu ve özel hastanelerin yönetim sorumluluğunu üstlenmektedir.

    Sağlık konusuna merak duymayan kişilerin bu bölümde başarılı olabilmeleri mümkün değildir. Ayrıca, ekonomi bilimine yönelik bilgi sahibi olunması ve sağlık ile ilgili hukuki alanı da iyi bilmeniz gerekmektedir. Sağlık bölümü öğrencilerine verilen dersler arasında tüm bu niteliklerin ve bilgilerin kazanılması hedeflenmektedir.

    Kimler sağlık yöneticisi olabilir?

    Bu programın amacı hastanelerde yönetici adayları ve daha kaliteli personel yetiştirmektir. Sağlık yönetimi programı okuyan öğrenciler iktisat, muhasebe, işletme, hukuk, sağlık hukuku, sağlık hizmetleri yönetimi derslerini almaktadırlar.

    Bu bölümü kazanabilmek için ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu üniversitelere giriş sınavından E.A puan türünden yeterli bir puan almış olmanız gerekmektedir.

    Sağlık yönetimi programına üniversitelerin işletme, muhasebe ve iktisat gibi iki yıllık programlarından mezun olanlar da DGS ile kayıt yaptırabilmektedir. Sağlık yönetimi lisans programından mezun olanlar KPSS sınavından yeterli puanı aldıktan sonra sağlık yönetimi kadrosuna atanabilmektedirler. Özel sektörde de çalışabilirsiniz.

    Ne iş yapar?

    Hastane ile ilgili yönetim işlerinin başhekim tarafından karar verilmesi verimliliği ortadan kaldırdığı için, kamu ve özel hastanelerin sağlık yöneticileri tarafından yönetilmesine kadar verilmiştir.

    Bu verilen karar sonrasında ortaya çıkan sağlık yönetim bölümlerinde yetişenler devlet ve özel hastanelerde kendilerine iş imkanı bulabilmektedirler. Başhekimin asıl görevinin hastalar ile ilgilenmek olduğunu düşündüğünüz zaman, bu kişiler tarafından hastanenin yönetimine odaklanması bazı aksaklıklara neden olabilmektedir.

    Sağlık yöneticileri sayesinde doktorlar ve hekimler kendi görevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirmektedirler. Sağlık yöneticisi tarafından hastane imkanları hem sağlık çalışanları hem de hastalar için elverişli hale getirilmektedir.

    Sağlık yöneticisinin hastanedeki faaliyetler ile ilgili her şeye hakim olması ve bunları düzenlemesi gerekmektedir. Hangi bölüme ne kadar eleman ve ekipman alınması gerektiğinin planlanması, bütçenin oluşturulması ve uygulanması, hastanede gerçekleştirilen ameliyat ücretlerinin belirlenmesi ve tespit edilmesi gibi her alanda sağlık yöneticileri aktif ve etkin görev almaktadır.

    Hastanenin ileriye dönük ihtiyaçlarının hesaplanması ve gelişmesini sağlayacak yatırımların planlanmasında da görev almaktadırlar. Hastanenin mevcut durumunun iyileştirilmesinden geleceğe yönelik yatırımlara ve sağlık alanındaki yeniliklerin hastaneye kazandırılmasına kadar geniş bir sorumlulukları vardır.

    Kriz ve afet planlanması kapsamında hazırlama ve yürütme çalışmalarında da görevlidirler. Kurumun yönetim politikalarının tespit edilmesi, yönetilmesi ve uygulanması işlemlerinde görevlidirler. Muhasebe, bütçe, mali analiz, maliyet analizi gibi işleri yürütürler. Sağlık hizmetlerinin sunumu hakkında plan yaparlar, işlerin doğru bir şekilde uygulanması ve bu uygulama sonuçlarının değerlendirilmesinde de görev alırlar.

    En son haberler ve güncellemeler için Instagram, Twitter, YouTube, Telegram Haber ve Telegram Sohbet hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

    Antrenman Programları 

    antrenmanprogramii

    Daha Fazla İçerik

    Yorum Yap

    Yorum yap

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen adınızı buraya giriniz