0
More

    2021 Yılında Bırakmanız Gereken Davranışlar

    2021 Yılında Bırakmanız Gereken Davranışlar. Hepimiz zaman zaman yaptığımız olumlu ya da olumsuz davranışlarımıza körü körüne sarılabilir, yanlış olduğunu bilsek dahi bunlardan vazgeçemeyebiliriz. İşte, 2021 Yılında Bırakmanız Gereken Davranışlar…

    2021 Yılında Bırakmanız Gereken Davranışlar

    İnsanları memnun etmekten vazgeçin

    Olumsuzluk içeren ve kişilik gelişimini sarsan davranışların başında herkesi memnun etmeye çalışmak gelir. “Acaba komşu ne düşünür, el alem ne der?” baskısıyla büyüyen bir toplumla iç içeyiz. Bu da bize kendimizi yetersiz ve ezik görmekten tutun, diğer insanları mükemmel görme algısına kadar pek çok yanlış yola saptırmaktadır.

    Şunu unutmayın; her ne yaparsanız yapın, her koşulda yine de sizi sevmeyen, yaptıklarınızı beğenmeyen ve eleştiren insanlar çıkacaktır. Bu olumsuz bireylerle mücadele etmek yerine uzaklaşmayı tercih edin. Bazen duymamak, duymaktan daha iyidir.

    Geçmiş tozdur, üfle gitsin!

    Geçmişteki insanları, yaşadığımız ilişkileri, aşk acılarını bir kenara bırakmanın vakti sizce de gelmedi mi? Geleceğe doğru ilerlerken kendimize yapacağımız en büyük kötülük, geçmişe bağımlı yaşamaktır.

    Bu durumda çoğunlukla önümüzü göremez ve yalpalarız. Bu da geleceğe giden yolda önümüze taş koyar. Daha sonra bu taşa ayağımız takılır ve düşeriz. Ayağa kalkarız ve ilerlemek isteriz ama zihnimiz bizi geriye doğru çeker. Kısır bir döngü içerisinde takılmaya, düşmeye ve yolumuzdaki engelleri artırmaya devam ederiz.

    Belki geçmişte çok tutkulu bir aşk yaşadınız ancak onun sizi sevmediğini öğrendiniz. Peki, şimdi ne yapacaksınız?

    Bu durumda önümüzde iki seçenek beliriverir; ya olup bitmiş bir olay arkasından aylar ve hatta yıllarca üzülerek bakar dururuz ya da daha iyi bir geleceğe ilerleme yolunda istikrarlı adımlar atarız. İlk durum yani geçmişe takılı kalmak, belki de kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.

    Çünkü bu yolu seçtiğinizde karşınıza çıkan fırsatları göremez ve aynı çizgide kalırsınız. Ancak geleceğe emin adımlarla ilerliyorsanız, her durumda bir çıkış yolunu rahatlıkla bulacaksınız. Bu sayede kişisel gelişiminizin bir parçası tamamlanacaktır. Peki, siz hangisini seçersiniz?

    Başkalarının kurbanı olmaktan vazgeçin

    Hiç yakın çevrenizle birlikteyken değersiz hissettiğiniz, enerjinizin ve motivasyonunuzun düştüğünü fark ettiğiniz anlar oldu mu?

    Sizden enerjinizi çalan ve kötü hissetmenize neden olan insanlar olmuş olabilir. Bu insanlar kimi zaman iğneleyici tavırlarıyla kimi zaman da bakışları ve davranışlarıyla kendinizi mutsuz hissetmenize ve hatta depresyona girmenize neden olabilir. Bunu fiziksel özelliklerinizle, işinizle, hobileriniz ve ilgi alanlarınızla alay ederek ya da küçümseyerek yaparlar. Peki, bu durumda ne yapalım?

    Bazen bize zarar veren insanlardan uzaklaşmak ve onlara karşı kulaklarımızı tıkamak faydalıdır. Bu sayede motivasyonunuz düşmez ve size zarar veremezler. Ayrıca bu insanlardan kesinlikle uzak durun:

    • Sürekli olumsuz düşünenler
    • Sürekli şikayet edenler
    • Hiçbir şeyden memnun olmayanlar
    • Elindekinin kıymetini bilmeyenler
    • Her şeye kusur bulanlar
    • Her şeyi bildiğini zannedenler

    Eğer kişilik gelişiminizi artırmayı hedefliyorsanız, bu söylediklerimize kulak verin. Size iyi gelmeyen insanları hayatınızdan çıkarın. Ayrıca 2021 yılında bırakmanız gereken davranışlar listesini istediğiniz ölçüde uzatabilirsiniz. 2021 yılına daha pozitif ve motive girmek için sitemizdeki diğer motivasyon ve kişisel gelişim içeriklerini de okumayı unutmayın.

    2021 Yılında Bırakmanız Gereken Davranışlar adlı yazıyı bitirdiyseniz, kişisel gelişiminiz için diğer yazılarımıza buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

    En son haberler ve güncellemeler için Instagram, Twitter, YouTube, Telegram Haber ve Telegram Sohbet hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

    Antrenman Programları 

    antrenmanprogramii

    Daha Fazla İçerik

    Yorum yap

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen adınızı buraya giriniz