0
More

    2023 Olympia Eleme Kuralları ve Son Tarih Açıklandı, Puan Sistemi Kaldırıldı

    IFBB, önümüzdeki Kasım ayında yapılacak 2023 Mr. Olympia yarışmasına nasıl hak kazanılacağına ilişkin yeni yönergeler yayınladı.

    2023 Olympia Eleme Kuralları ve Son Tarih Açıklandı. 2023 Olympia etkinliğine daha aylar var ancak IFBB, Joe Weider’s Fitness & Performance Weekend ile birlikte 2023 Olympia kalifikasyon sistemi kurallarını (OQS) duyurdu.

    2023 Olympia sahnesinde yer alabilmek için sporcuların profesyonel bir şovu kazanması gerekiyor. 2022 yılında Men’s Open Olympia’yı ilk beşte bitiren sporcular ve diğer tüm bölümlerde ilk üç olan yarışmacılar otomatik olarak yarışmaya davet edilir.

    Sadece birkaç gün önce Mr Olympia 2022 etkinliği sona erdi. Yarışmada favori olarak görülen Big Ramy beşinci sırada yerini aldı. Olympia yönetimi tarafından özel bir davet ile Open kategorisinde yarışan Derek Lunsford, mükemmel bir performans sergileyerek ikinci sırada yerini aldı.

    Hadi Choopan ise unvanın yeni sahibi olmayı başardı ve bu ödülü İranlı kadınlara adadı. Her kategorinin kısa özetini, kazananları ve para ödülleri için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz;

    Mr Olympia 2022 Kazananları ve Para Ödülleri

    Bu muhteşem gecenin sonunda, 2022 Olympia’da yarışan ve derece yapan sporculara 1,5 milyon doların üzerinde para ödülü dağıtıldı. Tarihi etkinlik Las Vegas, Nevada’da Planet Hollywood Resort & Casino Zappos Theatre’da gerçekleşti.

    Olympia başkanı Dan Solomon, etkinliğin önümüzdeki sene Vegas’ta düzenlenmeyeceğini kamuoyuna duyurdu. 2023 Mr. Olympia, Kasım ayının ilk haftasında Orlando, Florida’da düzenlenecek.

    IFBB’nin yeni 2023 Olympia kalifikasyon sistemi kurallarına ilişkin resmi açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz. Organizasyon, eleme için son tarihin 21 Kasım 2022’de başladığını ve 9 Ekim 2023’te sona ereceğini açıkladı.

    2023 Olympia Eleme Kuralları ve Son Tarih Açıklandı

    IFBB Professional League, Joe Weider’s Olympia Fitness & Performance Weekend ile birlikte 2023 Olympia kalifikasyon sistemi kurallarını (OQS) duyurmaktan mutluluk duyar.

    2023 OQS, sporcuları 2023 Olympia’ya katılmaya hak kazanır. Eleme dönemi 21 Kasım 2022’de başlar ve 9 Ekim 2023’te sona erer.

    Aşağıdaki yarışmacılar 2023 Olympia’ya katılmaya hak kazanır:

    • Mr. Olympia 2022’de ilk 5;
    • Diğer tüm 2022 Olympia kategorilerinden ilk 3; ve
    • Eleme döneminde düzenlenen her yarışmanın galibi.

    IFBB, geçen yıl uygulanan puan sistemini ve kademelendirme yapısını kaldırdı. 2023 yılı, Masters Olympia yarışması 11 yıllık aradan sonra geri döndüğünden, vücut geliştirme hayranları için özel bir yıl olacak. Eski 2008 Mr Olympia Dexter Jackson, 2012’deki son Masters Olympia yarışmasını kazanmıştı.

    Olympia’nın sahibi Jake Wood geçtiğimiz günlerde etkinlikle ilgili konuştu ve hayranlara etkinliğin Romanya’da güzel bir mekanda düzenleneceğini duyurdu.

    En son haberler ve güncellemeler için Instagram, Twitter, YouTube, Telegram Haber ve Telegram Sohbet hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

    Antrenman Programları 

    antrenmanprogramii