0
More

    Kendini Keşfetmek

    Kendini Keşfetmek. Son yıllarda sürekli üzüldüğün bir durum ya da kafanı kurcalayan bir olay var mı? Peki ya duygularının sürekli değişim ve gelişim içinde olduğunu hissedebiliyor musun? Belki de kendini keşfetmek noktasında önemli bir sürece giriyorsunuz. Gelin, bu etkileri biraz tartışalım.

    Kendini keşfetmek ve tanıma ihtiyacı

    Hepimiz yaptıklarımız ya da yapmadıklarımız ile fark edilmek ve kendimizi ortaya koymak isteriz. Hep diğer insanlardan farklı olduğumuz izlenimini yaşantımızda verir ve bu doğrultuda birtakım kararlar alırız. Kendimizi keşfetme sürecinde birçok faktörü gözden geçirir ya da görmezden geliriz.

    Kendimizi keşfetmek, bize yaşamın verdiği en önemli değerlerden biridir. Çünkü kendimizi ne kadar iyi tanımlayabilirsek, diğer insanları ve dış dünyayı algılamamız da o kadar rahat olur. Meşhur bir algı vardır; “hiç yalan söylemeyen biri, yalanın ne olduğunu da bilemez.”

    Eğer kendinizi yeterince tanımıyorsanız, dış dünya sizin için adeta bir sisli perdedir. Bir şeylere bakarsınız ancak olayın ardında ne olduğunu göremezsiniz. Bu yüzden kendi önceliklerinizi belirlemeli ve rotanızı her zaman çizmelisiniz.

    Önceliklerim neler, Ne için buradayım?

    Komşunun çocuğu tıp kazandı diye değil, eğer insanlara sevgi içerisinde yardım etmek istiyorsanız doktor olursunuz. Başkası bir şeyi yaptıysa, bu onun hayatındaki önceliğidir. Siz de kendi kararlarınızı alabilmeli ve bu konuda kendinize dürüst olabilmelisiniz.

    Örneğin; ailenizde herkes öğretmen olmanızı istiyordur ama sizin içinizde çok derin bir müzik aşkı vardır. Ya da tüm kardeşleriniz doğup büyüdüğü yerde yaşamını idame ettiriyorken, siz hiç görülmedik yerlere seyahatler düzenlemeyi arzulayabilirsiniz. Kısacası önceliklerinize karar verin ve ne yapmanız gerektiğini hesaplayın.

    Hedefler yolunda sırf başkaları yaptı diye aynı yoldan gitmek büyük bir hatadır ve kendini keşfetmek noktasında benliğimize yapabileceğimiz en büyük kötülüklerden biridir.

    Kendimizi keşfetmek uzun ve meşakkatli bir süreçtir

    Kimse bir anda istediği hedeflerine ulaşmıyor. Bunun gerçekleşmesi için öncelikle kendi yolumuzu çizmeli ve bu yolda büyük adımları atabilmeliyiz. Kimi zaman farklılıklara açık olmalıyız. Mesela yeni yollar arayabilirsiniz. Sıradanlıktan uzaklaşıp marjinal kararlar verebilirsiniz. Bu sayede ruhunuz dinlenecektir.

    Başkalarını değil, iç sesinizi dinleyin

    İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüğünü asla dikkate almayın. Eleştirilere açık olun fakat bunları umursayarak kendinize kötülük yapmayın. İnsanlar her daim eleştirecek ve kusur bulacak yön bulmaya hazırlardır. Bu yüzden kendinizi geliştirin ve mutlu olmayı deneyin.

    Güçlü ve sağlam ilişkiler kurun

    Sizi geliştirecek ve ileriye götürecek arkadaşlıklar seçin. Bu kişiler sizin içinizde olan fakat kendinizin göremediklerini görür ve size yardımcı olabilirler. Hayatınızdaki insanları özenle seçin. Ne de olsa hepimiz, çevremizdeki 5 insanın ortalamasıyız. Bu yüzden kendimizi keşfetme yolunda önümüze taş koyan, enerjimizi düşüren narsist insanlardan her daim uzak kalmaya çalışın. Bu sayede kişisel gelişiminize büyük ölçüde katkı sağlayacaksınız.

    Kendini Keşfetmek adlı yazıyı bitirdiyseniz, kişisel gelişiminiz için diğer yazılarımıza buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

    En son haberler ve güncellemeler için Instagram, Twitter, YouTube, Telegram Haber ve Telegram Sohbet hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

    Antrenman Programları 

    antrenmanprogramii

    Daha Fazla İçerik

    Yorum yap

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen adınızı buraya giriniz