0
More

    Kilo Almanın Nedenleri

    Kilo almanın nedenleri. Tatlı yemek, yağlı yemekler tüketmek insana doğal olarak kilo aldırır. Masa başında çalışan biriyseniz veya gün içerisinden çok az hareket eden biriyseniz de aynı şekilde kilo alırsınız. Ancak bir diğer durum ise, egzersiz yapılmasına rağmen ya da düzenli bir beslenme alışkanlığı olduğu halde kilo alan insanlar da bulunmaktadır. Düzenli spor ve beslenme yapılmasına rağmen kilo alınmasının birçok nedeni olabilmektedir.

    Kilo Almanın Nedenleri

    Kilo almak yalnızca kalorilere bağlı olarak görülse de, uzmanlar kilo almanın psikolojik durumun da etkisi olduğunu söylemektedirler. Eğer sizde düzenli antrenman yapıp sağlıklı beslendiğiniz halde kilo alıyorsanız, bu yazımız sorularınızın cevabını bulmaya yardımcı olabilir.

    Stres

    Stres sadece ruh halimizi değil, bedenimizi de olumsuz etkilemektedir. Sorumluluklarınız, iş hayatınız, özel hayatınız, finansal sıkıntılarınız gibi pek çok etken bu duruma neden olabilmektedir. Vücudumuzdaki biyokimyasal süreç üzerinde direkt olarak etkisi bulunmaktadır. Vücudumuz yakıt depoluyor, metabolizmamızı yavaşlatıyor ve özellikle de karın bölgesinde kiloya neden olan kimyasalları salgılıyor. Özetle söyleyecek olursak strese karşı hayatta kalmaya çalışıyor diyebiliriz. Stres nedeni ile kendini yemeğe verip daha çok yiyen insanlar, özellikle karbonhidrat tüketimine yönelirler. Bunun sebebi ise serotonin salgılıyor olmasıdır.

    Hastalıklar

    Bazı durumlarda bilmediğiniz hastalıklar da kilo almanızı tetikleyebilmektedir. Örnek olarak Hipotiroidi, en sık kilo almaya neden olan hastalıktır. Tiroid hormonu azlığı, metabolizma hızını düşürdüğü için kilo alımına sebep olmaktadır. Fazla kortizol hormonu salgılanması anlamına gelen cushing sendromu da aynı şekilde kilo almanıza neden olabilmektedir.

    Uyku Problemi

    Vücudumuzun düzenli bir şekilde çalışması için ihtiyacı olan en önemli şeylerden biri de uykudur. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar uyumuyor iseniz ya da uyku problemleri yaşıyorsanız, vücudunuz strese maruz kalır. Fizyolojik stres yaşayan vücut daha fazla yağ depolar. Yeteri kadar uykunuzu alamamanızın belirtileri ise, düşük enerji, yorgunluk, çabuk yorulmak ve agresif tavırlar sergilemektir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar uyumanız sizin için daha iyi ve sağlıklı olacaktır.

    İlaca Bağlı Kilo Alımı

    Bazı ilaçlar vücudun su tutmasına ve bunun da dışarıya kilo olarak gözükmesine neden olmaktadır. Aktif olarak spor yapıyorsanız ve beslenmenize de gereken önemi vermeye devam ediyorsanız, ancak garip bir şekilde kilo almaya başladıysanız; bu kilo artışının nedeni kullandığınız ilaçlar olabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşırsanız, mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

    Menopoz

    Yaşınız ilerledikçe metabolizmanız da doğal olarak yavaşlamaktadır. Kadınların menopoza girdiği dönemler, genellikle orta yaşlarda olduğu zamanlardır. Bu durum da kilo artışına neden olabilmektedir. Hormonal değişimler açlık hissi, depresyon, uykusuzluk gibi sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Bu sebepten dolayı kilo aldığınızı düşünüyorsanız, doktorunuza görünmeniz sizin için sağlıklı olacaktır. Bu süreçte, fiziksel aktivitelerinizi artırarak ve kalsiyum, D vitamini bakımından zengin bir diyet uygulamalısınız.

    En son haberler ve güncellemeler için Instagram, Twitter, YouTube, Telegram Haber ve Telegram Sohbet hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

    Antrenman Programları 

    antrenmanprogramii

    Daha Fazla İçerik

    Yorum yap

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen adınızı buraya giriniz